Ukážeme vám jak sušit ovoce v troubě i speciální sušičce tak, aby byl výsledek perfektní, ovoce dlouho vydrželo a zachovalo si co nejvíce vitamínů a dalších látek, . Při sušení křížal v troubě začněte na °C, jakmile budou jablka polosuchá, zvyšte teplotu. Sušit se dá i úplně tradičně bez trouby , kdy jablka navléknu na provázek. Hotové křížaly uchovávám ideálně v látkovém sáčku na větraném.

U nás doma ale nikdy moc dlouho nevydrží, protože je pořád chodíme uzobávat. Hrstičku dobrých křížal jsme pak my děti snědly hne jak jsme je našli. Dostalo se mi dlouhé přednášky, že se to musí chytře, jako odjakživa, sušit vcelku a hlavně ve velkém, aby to.
Sušíme v mírně teplé troubě tak, aby nepouštěly šťávu. Přijde mi nepraktické sušit někde na tácu nebo v troubě. Pak je trouba nepoužitelná po dobu sušení. Tak jsem si pořídila sušičku Yden. Můžu říct, že je fakt . Křížaly jsem strašně dlouho nedělala.
Sušení v troubě – elektrickou troubu nastavte na °C, kroužky jablíček rozložte na plechy s pečicím . V zimě jsou křížaly , tedy pomalu usušená kyselá jablíčka, zdravým doplňkem. Jablka ještě nerozkrájené můžeme dát na 1-h. Kolik jablek se tam vleze a jak dlouho trvá je usušit? Proto ho přihoďte s sebou na cesty, kdy dlouho sedíte v autě a střeva . Náš tip: Roztok kyseliny citronové k namáčení jablek by měl mít koncentraci 1-.
V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající). Jak skladujete křížaly ? Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik …. Nejvhodnější sušení je v troubě , nejlépe horkovzdušné, kde lze právě. Nejlepší je trouba horkovzdušná s větrákem. U plynové trouby je nutné nechat otevřená dvířka, aby z trouby mohla unikat vznikající vlhkost.

Raw křížaly se liší od těch standardních svou šetrnou výrobou, kdy sušíme. Výsledné křížaly by měly být vláčné, . Jen sušení v troubě nedoporučujeme, směs se pořádně neusuší, vyzkoušeno. Sušíme-li jablka v troubě , necháme pootevřená dvířka.
Touto dobou té vyrábím křížaly (pokud je z čeho) v troubě. Za celá léta jsem s křížalami neměl jediný problém. Jablka si zachovají svou chuť, aroma i vitamíny a navíc dlouho vydrží. Mnohdy se stává, že jablka . Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější.

Každý druh ovoce a zeleniny vyžaduje k sušení různou teplotu,. Přesto nejsou ideální k sušení, a to z důvodu dlouhé doby potřebné k jejich vysušení. Z křížal se připravuje i lahodný čaj: Propláchnuté křížaly se zalijí vodou a vaří skoro do změknutí.
Pokud sušíte v troubě. Náročnost Borůvky sušené na slunci nebo v troubě či domácí sušičce. Zapékáme tak dlouho , až zálivka ztuhne.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.