Tyto chemikálie se mohou vylučovat do potravin, když se používají k ohřevu nebo vaření v mikrovlnné troubě. Ze špatného ještě horší. Mikrovlnné záření je však zářením neionizujícím. Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin.
K těmto změnám však dochází i při ohřevu . Ohřívání připravených jídel v mikrovlnce na teplotu . Zvláštní pozornost je však třeba věnovat vaření nebo ohřívání masa, drůbeže, ryb , vajec. Následující řádky nabízí doporučení pro využívání mikrovlnné trouby s . Když už ale ohřev v mikrovlnce přece jen používáme, měli bychom dbát na to, v čem jídlo ohříváme. FDA doporučuje, aby všechny plastové . Mnozí lidé se však domnívají, že přípravou jídla v mikrovlnce jídlo ztrácí.
Další problém ohřívání jídel v mikrovlnné troubě je nádobí. Pokud tedy budete jídlo i nadále ohřívat v mikrovlnné troubě, investujte alespoň . Ale nejznámější jsou nám jako zdroj energie k ohřívání nebo vaření jídla. Každá mikrovlnná trouba obsahuje takzvaný magnetron, speciální elektronku, v níž . Přesto však při ohřevu jídla v mikrovlnce a na běžném sporáku je rozdíl, a to především rozdíl gastronomický, neboť jídlo ohřívané v mikrovlnné. A tím jsme se dostali k důvodu, proč rychlý ohřev na plný výkon není vhodný.
Je lepší zvolit nižší výkon a ohřívat jídlo pomalu, po dobu několika . Může používání mikrovlnné trouby uškodit našemu zdraví nebo znehodnotit naše s láskou připravené jídlo ? Obecně se doporučuje zbylé jídlo od oběda nebo večeře uložit do lednice do hodin od uvaření. Dojíst byste ho pak měli během. Nápoje ohřívané v mikrovlnné troubě nepřikrývejte.
Potraviny s pevnou slupkou ( např. párky, brambory) na několika místech vidličkou propíchněte, aby při ohřívání. Sklo: dobře propouští mikrovlny. Pro přípravu jídel je ideální nádobí z varného skla. Bude o pár desetiletí lidem jasné, že ohřev potravin v mikrovlnce.
Možná se v duchu ptáte, čím se mikrovlnný ohřev liší od ohřívání jídla na . Zatímco jedni vidí v mikrovlnné troubě prakticky nepřítele, jiní na ni při . Potraviny ohřívané v mikrovlnné troubě v plastových nádobách a obalech jsou jako časovaná bomba. Vysoká teplota z plastu postupně . Jeho „radarová trouba“ vážila 3kg. Hlavní zásady ohřevu jídel. Další využívanou alternativou mikrovlnky jsou ohřívací zásuvky, které fungují na principu cirkulace teplého vzduchu.
Více než k ohřívání jídel z . A kmitající molekuly vody pak svým třením s okolím ohřívají potraviny v troubě natolik, že se mohou vařit nebo péct. Jídlo připravené v mikrovlnné. Pokud si někdo stěžuje na horší chuť potravin ohřívaných v mikrovlnce , nejspíš je to tím, že bylo jídlo ohřívané příliš dlouhou dobu nebo na . Když budete chtít jídlo ohřívat v mikrovlnce bez úhony, tomuto druhu nádobí se rozhodně vyhněte. Při rozmrazování je použití mikrovlnné trouby výhodné.

Nejprve krátce technická charakteristika mikrovlnné trouby. Podle dvou provedených studií, nevede ohřívání a příprava jídel v mikrovlnné troubě v porovnání s . Nicméně nevhodným výběrem nádobí i ohříváním potravin, které do mikrovlnky nepatří, si můžete zadělat na pořádné zažívací potíže, neplodnost .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.