čtvrtek 8. února 2018

Jak dlouho sušit křížaly v troubě

Jablka dáme na plech vystlaný pečicím papírem a sušíme v elektrické troubě rozehřáté na až °C. Jablka sušíme s pootevřenými dvířky trouby , aby mohla . Lze je sušit v sušičce nebo i troubě. Pojďme si ukázat, jak z . V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při - °C. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, .

Sušení jablek v troubě už rozebírají maminky na webu eMimino. Já křížaly nikdy nedělala, tak nevím. Poznámka: Jablka, zbavená jadřinců trubkovým vykrajovačem, lze krájet na kroužky které se pak suší.


Je to sice estetické, ale jejich sušení na . Jablkům dodají nový podtón chuti, je to příjemná variace na běžné křížaly , jak je všichni známe. Plátky jablek suším ve své sušičce ovoce. Troubu necháme po celou dobu lehce otevřenou, aby se vlhkost z ovoce mohla snadněji vypařit.


Většinou sušíme ovoce – hodin.

Vše samozřejmě závisí. Jablka ještě nerozkrájené můžeme dát na 1-h. Kolik jablek se tam vleze a jak dlouho trvá je usušit?


Další způsob, kterým můžete sušit ovoce, je za pomoci trouby. Nejlepší je trouba horkovzdušná s větrákem. U plynové trouby je nutné nechat . V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající).


Kromě zavařování či pálení se samozřejmě nabízí i klasické sušení. Proto ho přihoďte s sebou na cesty, kdy dlouho sedíte v autě a střeva nemohou fungovat . Vážené dámy, potřeboval bych poradir, jak sušit křížaly v horkovzdušné troubě ( kombinovaný sporák s vrtulí v elektrické troubě ). Naše babičky sušily toto chutné ovoce na kamnech, nám postačí obyčejná trouba. Přírodní nebo krásně bílá?


Rozdíl je jen v kyselině citronové. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik …. Nejvhodnější sušení je v troubě , nejlépe horkovzdušné, kde lze právě. Sušit se dá i úplně tradičně bez trouby , kdy jablka navléknu na provázek.


Hotové křížaly uchovávám ideálně v látkovém sáčku na větraném.

U nás doma ale nikdy moc dlouho nevydrží, protože je pořád chodíme uzobávat. Sušení je způsob, jak uchovat dlouhodobě ovoce, zeleninu, houby či bylinky,. Možná si pamatujete, jak jste s babičkou sušili houby ve stínu zahrady, nebo dělali křížaly z. V troubě - jestliže máte troubu s nastavitelnou regulací teploty,. Při prudkém slunci ani troubu nebudeme potřebovat. Ve velkovýrobě se suší většinou v sušičkách.


Nakrájená jablka pokládejte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby. Hrstičku dobrých křížal jsme pak my děti snědly hne jak jsme je našli. Dostalo se mi dlouhé přednášky, že se to musí chytře, jako odjakživa, sušit vcelku a hlavně ve velkém, aby to. Sušíme v mírně teplé troubě tak, aby nepouštěly šťávu. Přijde mi nepraktické sušit někde na tácu nebo v troubě.


Pak je trouba nepoužitelná po dobu sušení. Tak jsem si pořídila sušičku Yden. Můžu říct, že je fakt . Jablka, meruňky, hrušky, mirabelky a broskve v důsledku sušení mírně změní své . Křížaly z jablek vyrobené v sušičce jsou lahodným a velmi praktickým. Po sušení v sušičce vydrží jablka mnohem déle a budete si je moci vychutnávat ještě dlouho poté, co se jablka uskladněná v bedýnkách scvrkla nebo shnila! Doba sušení : 7-hodin.


Pokud chcete, můžete posypat skořicí. Teplota sušení : ˚C Správně usušené plody jsou měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky