čtvrtek 28. února 2019

Domácí ovocný jogurt

Holandia, Choceňský, . V mléce dobře rozmícháme sušené mléko a přidáme celý jogurt. Dobře promícháme a nalijeme do skleniček. A teď to nejdůležitější : skleničky . Když děláš domácí jogurt podruhé, můžeš na něj použít ten svůj domácí ,.

Pro domácí jogurt zrající ve skle je typická vrstva tuku, která se vytvoří na povrchu. Pro výrobu domácího jogurtu potřebujeme jen dvě věci – čerstvé mléko. Sušenou termofilní kulturu koupíte v e-shopech a obchodech, které . Základem je kvalitní plnotučné mléko. Lepší výsledek jsem ale získala s čerstvým mlékem.


Rozhodně mi ale takhle chovaný domácí jogurt chutná o trochu víc . Domácí jogurt z čerstvého mléka.

Podívejte se na jejich. Nasledne kupuji jen mleko a jogurt pouzivam ten udelany domaci. Pokud má být jogurt hustý, musí se zahustit sušeným mlékem. Koupila jsem bio jogurty a bio mléko - plnotučné (mají za super cenu v Plusu) no a je to. Místo něj můžete použít i kondenzované.


Důkladně rozmícháme . Příprava je jednoduchá, rychlá, domací jogurt takto připravený je. Mícháme mléko se sušeným mlékem , abychom dostali hustý jogurt i bez . Nejspíš ze zahušťoval sušeným mlékem , na to bych se musel zeptat . Výroba domácího jogurtu není žádná věda a zvládne to uplně každý. Přidávám sušené mléko - sunar, pak držím na teplotě mezi - 45stupni zh. Pokud chcete jogurt hustější můžete přisypat trochu sušeného mléka. Obsah v hrnci rozmícháme a položíme na nějaké teplé místo.


Zákys si připravíme tak, že do litru pasterovaného a zchlazeného mléka. Mléko by si mělo udržet . Vyrobit si domácí jogurt v jogurtovači není nic těžkého.

Do hrnce nalijeme mléko , přidáme cukr a sušené mléko. Sušená jogurtová kultura je určena pro domácí přípravu jogurtu nebo. Můžete také použít trochu ochuceného jogurtu , ale výsledný domácí jogurt nebude . Konečně recept, který nevyžaduje sušené mléko … Použila jsem jogurtovač a jogurtu jsem dala 150g. Konzistence hodně dobrá, sice řidší, ale . Pro hustší jogurt použijeme trochu sušeného mléka , které rozpustíme v mléce před přidáním zákvasu. Vlijeme mléko do rendlíku a uvedeme do . Více znamená hustší jogurt.


Ohřeji na sterilizační teplotu st. C dám jogurt přidám sušené mléko a nebo kondenzované, . Zakoupit můžeme i sušené bakterie pro domácí jogurtování, které zaručují . Do hodin je jogurt hotový. A tak jednou za čas přestanu vzdychat a udělám své vlastní domácí strandisto - luxusní jogurt k snídani. Jestli si budete chtít vyrobit výživnější a hustší jogurt , přidejte tam sušené mléko.


Když bude mít mléko asi 55°C, zamícháme do něj sušené mléko (na zahuštění) a smetanu (pro smetanovou chuť, ale není nutná), důkladně . Další položkou, která může zvednout cenu domácího jogurtu jsou další přidané „ látky“ – já přidávám ještě lžíci sušeného mléka , jelikož se mi . Ideální je na přípravu mlékovar, který má dvojté dno a . Husté jogurty bývají zahušťovány sušeným mlékem. V případě hustých jogurtů z nehomogenizovaného mléka (Agro-la, Madeta) se většina tuku usadí ve vrstvě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky